HTML

XBOX360

Friss topikok

reklám

Címkék

Linkblog

Az Xbox Live

2009.03.03. 08:58 méz

Letiltottak az Egyesült Államokban egy nőt az Xbox Live szolgáltatásról, miután a profiljában megjelölte, hogy leszbikus. A Microsoft szerint tilos itt megadni bármilyen szexuális orientáltságot, ezért törölték Teresát a Live-ról.

Az Xbox 360 egyre népszerűbb internetes rendszere az Xbox Live, amelyen keresztül játszhatunk másokkal többjátékos módban, demókat, rövid mozikat tölthetünk le, teljes játékokat vásárolhatunk és sok egyéb dolgot tehetünk. Az viszont úgy látszik tilos, hogy valaki a gamertagjében (a játékos profilja, amelyet online mindenki megnézhet) megadja szexuális orientáltságát, ugyanis a Microsoft ezért letilthatja a rendszerről - olvasható a Consumerist.com internetes honlapon.

Teresát sokáig szekálták emiatt játékon belül más játékosok: állandóan molesztálták, vagy fenyegették, hogy ne merészeljen ilyesmit megtenni, mert pórul járhat. A nő azt fontolgatta, hogy a Microsofthoz fordul segítségért, ám mielőtt ezt megtette volna, maga a cég tiltotta le a szolgáltatásról. Miután panasszal fordult a céghez, állítólag azt mondták neki, hogy a szexuális orientációja "sértő" mások számára.

A Consumerist szerint még olyan játékost is letilthatnak, akinek a nevében szerepel egy szexuális orientáltságra vonatkozó kifejezés. Egy Richard Gaywood nevű játékost például pusztán azért tiltottak le a Live-ról, mert a nevében benne van a "gay" ("meleg") szó.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox360konzol.blog.hu/api/trackback/id/tr57976920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MMORPG 2010.07.19. 04:46:46

mii chanelt többre tartom
süti beállítások módosítása