HTML

XBOX360

Friss topikok

reklám

Címkék

Linkblog

Ultrahalk Xbox, ha zavar a zaj játék közben...

2009.02.23. 18:01 méz

A Microsoft fejlesztette Xbox 360 már sok kritikát kapott tulajdonosaitól, amik a túlságosan hangos és forró működésre irányultak. Szerencsére a gyártástechnológia fejlődésével Redmond képes volt jelentős eredményeket felmutatni ebben a kérdésben: az új konzolok már jóval halkabban működnek, és alacsonyabbra szorított fogyasztásuknak köszönhetően kevésbé melegednek.

Van azonban, akinek még ez sem elég. Akit a játék közben még a legkisebb ventilátorzaj is zavar, annak nyújt megoldást a QuietPC.com múlt héten bemutatott fejlesztése. Az Ultra-Quiet Xbox 360 masinák tulajdonképpen az eredeti konzol „lelkét” hordozzák egy teljesen más burkolatban. A cég ugyanis arra szakosodott, hogy a boltban kapható játékgépeket kibelezi, majd a belső alkatrészeket egy új, sokkal kevésbé zajos házban összeszereli. Eközben olyan speciális módosításokat alkalmaz, mint az antivibrációs ventilátor-felfüggesztések, az optikai meghajtó rázkódáselnyelő burkolatba való helyezése, illetve a Scythe magasminőségű, aktív hűtésének alkalmazása, amely a hétköznapi ventilátoroknál jóval halkabban képes üzemelni, ugyanakkora hűtési teljesítmény mellett.

Igaz, a módosításoknak két hátránya is van. Egyrészt a Lian Li házak nagyobbak, mint az Xbox gyári dobozai (a jobb hűtésnek köszönhetően viszont kevésbé is melegednek). Másrészt a moddolt készülékre nem jár a Microsoft garanciája - az ugyanis azonnal érvénytelenné válik a ház „buherálását” követően. Ugyanakkor a QuietPC.com saját maga 360 napos garanciát vállal az általa forgalomba hozott masinákban levő hardverelemekre.

Az európai országokban kapható kiszerelés mindazonáltal egyáltalán nem olcsó. A boltban kapható Xboxok árát 220-230 euróval (a mai, gyenge forint esetén kb. 60-70 ezer forinttal) dobja meg. Vagyis akár dupla annyit is kifizethetünk egy belépőszintű modellért, mintha a „mezei” változatot vásárolnánk meg a boltban. Valamivel csökkenteni lehet a költségeket, ha csak az átépítőkészletet vásároljuk meg a QuietXbox.com oldalról, ekkor viszont a garancia teljes elvesztését kockáztatjuk

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox360konzol.blog.hu/api/trackback/id/tr17961241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dave_hu (törölt) 2009.02.23. 18:47:08

inkább zúgjon. még mindig kevésbé, mint egy sufnipc.

dArKhAlF 2009.02.23. 18:56:23

deszar...ezért valaki fizet?
süti beállítások módosítása