HTML

XBOX360

Friss topikok

reklám

Címkék

Linkblog

Xbox-on támad a nemzeti színekbe öltöztetett Porsche!

2009.03.10. 08:57 méz

Egyenlőre sajnos csak virtuális változatban, az autó ugyanis egy Xbox játék, a Forza 2 segítségével kelt életre! A programban lehetőség van arra, hogy a garázsunkban található autókat tetszés szerint színezzük vagy dekoráljuk.
 
 
                         Ez eddig bármelyik autós játékban rendelkezésünkre állt, pl: fehér autót feketére festettünk, matricát raktunk rá... A Forza 2-ben azonban a szerkesztők lehetőséget adtak arra, hogy az autókra komolyabb dekorációkat készíthessünk.  A rajzokat és feliratokat különböző geometriai alakzatok (kör, négyzet, háromszög, stb...) nagyításával, kicsinyítésével, nyújtásával és torzításával, szisztematikus egymásra helyezésével és színezésével kaphatjuk meg, ezért elkészítésük nem egyszerű, de ennek köszönhetően művünk nem is cenzúrázható!

A rendelkezésre álló formák segítségével a legbonyolúltab grafikák is elkészíthetők, csak idő és kitartás kell hozzá.



Minden feliratot vagy logót magunknak kell magunknak kell felépítenünk, törekedve arra hogy az a legnagyobb mértékben hasonlítson az eredeti grafikához. A folyamat hasonló ahhoz, amikor egy képet a monitor apró pixelekből épít fel, csak itt nekünk kell apránként építkeznünk a megszerkesztett formákból.
Pl: a Kuruc.info "k" betűje egy függőleges téglalapból és két rombuszból van felépítve, tehát három egymásra helyezett rétegből áll amit végül feketére színeztem. Munkánkat így kell apránként folytatni, amíg meg nem kapjuk a kívánt eredményt. Az autón több mint ötszáz ilyen egymásra helyezett réteg található oldalanként, ez alkotja a végleges grafikát ami a teljes autón több mint ezer réteget jelent!
Tehát az autón nem bemásolt képek találhatók, hanem minden ábra vagy felirat egymásra helyezett és kiszínezett apró alakzatok egésze amit a játék opciójával készítettem.



 

Ha elkészült a felirat vagy a logó, akkor azt elmenthetjük sablon csoportként, így a későbbiekben bármilyen típusú autón ismét felhasználhatjuk őket. Az autón ilyen sablon a: Kuruc.info, a Jobbik és a Magyar Gárdás logó, valamint a fej alak, a Nagy-Magyarország és a szebb jövőt felirat.
Van persze saját betűkészlet, de ha valósághű megjelenítést szeretnénk betűnként és pontonként kell felépítenünk az adott feliratot vagy ábrát.

Az autó ezután teljes értékben használható a játék során. Akinek van LIVE hozzáférése az interneten keresztül is játszhat játékosokkal a világ bármely tájáról, az ellenfelek képernyőjén éppen úgy jelenik meg egyedileg dekorált autónk, ahogy a saját gépünkön.
Ezek után nincs más dolgunk mint minél többet játszani izraeli, szlovák, román vagy liberális barátaink ellen!

A design elkészítése nem szükségszerű, enélkül is kitűnően szórakozhatunk az autós szimulátorral. Kiváncsiságból kezdtem a dekorálásba, és végül jobban lekötött mint maga a játék. Remélem sokaknak tetszik, szokatlan és büszke érzés egy ilyen autót viszont látni a képernyőn!

Bilinger
Kuruc.info: eddigi információink szerint nem lehet néhány fájlt kimásolni a játékből, így közkinccsé tenni az autót, hogy más is használhassa. De ha bárkinek tudomása van az ellenkezőjéről, jelezze szerkesztőségünkbe!
 
 

online póker

 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox360konzol.blog.hu/api/trackback/id/tr37993022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása