HTML

XBOX360

Friss topikok

reklám

Címkék

Linkblog

Újabb súlyos hardveres hiba az Xbox 360-ban

2009.01.24. 13:54 méz

A Microsoft által gyártott játékgépeknél ez már a harmadik súlyos szériahiba. A cég magyar képviseleténél még nem is hallottak a hibáról.

Korábban a RROD, azaz a Red Ring of Death tette tönkre a régebbi Xbox 360-ak igen nagy százalékát. Ez a "halálos kór" kicsit olyan volt, mint egy beépített "AIDS-vírus": sohasem tudhattuk, hogy mikor tör elő és teszi tönkre a gépet. Az újabb szériáknál azonban ez a probléma szép lassan megszűnt. Szintén rossz fényt vetett a Microsoftra, hogy bizonyos Xbox 360-ok régebben összekarcolták a játéklemezeket, azonban a későbbi gépek újabb meghajtóinál ezt is kiküszöbölte a cég - olvasható az Xbox Evolved (http://www.xbox-evolved.com/) híroldalán.

Az Xbox 360 tulajdonosoknak azonban nincs szerencséjük: most egy teljesen új hibajelenséggel találkozhatnak, amelyet E 74-nek hívnak, és ez ráadásul épp az új készülékeknél jelentkezik. Az hiba fellépésekor látható jelenség igencsak ijesztő: egyszer csak furcsa vonalak szállingóznak a képernyőn, így a felhasználó akár azt is hiheti elsőnek, hogy a méregdrága HDTV-je romlott el. A hiba azonban valójában nem a tévékészülékben, hanem az Xbox 360-on belül jelentkezik. Miután ugyanis a kép "szétcsúszik", egy hibaüzenetet lehet látni a képernyőn, amely figyelmezteti a felhasználót több nyelven is, hogy: "rendszerhiba merült fel: vegye fel a kapcsolatot a vevőszolgálattal." Az üzenet alatt az E 74-es kód található csupa nagybetűvel.

A jelenség olyan méreteket öltött, hogy több külföldi szakmai internetes magazin is írt a témáról. Sokan felkeresték közülük a Microsoft képviselőit, akik mindössze ennyit nyilatkoztak az ügyben: "a probléma akkor fordul elő, amikor hardverhiba merül fel a gépben." Mi is megkérdeztük a Microsoft magyar képviseletét, akik ezt válaszolták: "Erről mi még nem is hallottunk, de bármelyik magyar felhasználó nyugodtan beviheti a szervizbe a gépét, hiszen három évig tart a garancia."

Az ügyben Microsofton kívüli szakértők is nyilatkoztak. Szerintük két esetben találkozhat a felhasználó az E 74-el: vagy akkor, ha a gépet és a televíziót összekötő AV szabványú kábel rossz, vagy akkor (rosszabbik esetben) ha a gépen belüli "HANA" elnevezésű chip, amely közvetlenül a kábelhez csatlakozik meghibásodik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A vörös, villogó fény sosem jelent jót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://xbox360konzol.blog.hu/api/trackback/id/tr77899596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása